Friday, April 17, 2015

Mungkinkah Doa Allahyarham Fadzil Noor Telah Dimakbulkan?


Di dalam kita sibuk mengikuti berita-berita semasa berhubung dengan serangan Dr. Mahathir Mohammad ke atas kepimpinan Mohd. Najib, adakah kita pernah berfikir di sebalik sebab-musabab yang berlaku ini? Sesungguhnya Tuhan tidak pernah menjadikan sesuatu peristiwa yang berlaku dengan sia-sia tanpa mempunyai sebab dan hikmahnya tersendiri.

Saya tidak ingin mengulas mengenai serangan Dr. Mahathir ke atas kerajaan pimpinan Mohd. Najib seperti kes pembunuhan Altantuya, 1MDB, dan sebagainya. Jika saya menyebut kembali perkara-perkara ini seolah-olah saya menjadi pengulas berita sahaja.

Apa yang ingin saya sebutkan di sini ialah mengenai doa Allayarham Ustaz Fadzil Noor (bekas Presiden PAS) iaitu beliau mendoakan supaya Dr. Mahathir dipanjangkan umur supaya beliau dapat melihat kemusnahan yang telah dibuat oleh tangannya.

Apakah yang dimaksudkan oleh Fadzil Noor dengan kemusnahan yang telah dibuat oleh Dr. Mahathir yang mungkin tidak dapat dilihat dan disedari oleh orang ramai lantaran banyak kejayaan yang dibina dan dipacu oleh Dr. Mahathir ketika menjadi Ketua Pegawai Eksekutif Malaysia?

Jika kita melihat kembali sejak persaraan Dr. Mahathir sebagai Perdana Menteri pada tahun 2003, beliau tidak pernah duduk diam mengkritik Perdana Menteri yang datang selepasnya. Selepas Abdullah dijatuhkan, kemudian tiba giliran Mohd. Najib yang ingin beliau jatuhkan.

Sampai bila Dr. Mahathir akan mengkritik dan terus mengkritik kepimpinan kerajaan memerintah?

Wallhua’lam.

http://wankamarul701.blogspot.com


No comments: